De angst van de luchtvaartmaatschappijen voor de activering van de 5G C-band in de VS is groot. In de uren nadat een aantal grote luchtvaartmaatschappijen de noodklok luidden (zie oorspronkelijke artikel hieronder), meldden AT&T als Verizon dat de uitrol vandaag weliswaar doorgaat, maar dat beide providers de betreffende frequentiebanden rond luchthavens niet zullen inzetten.

Die beslissing heeft de angst en voorzichtigheid van een aantal luchtvaartmaatschappijen echter niet kunnen wegnemen. De eerste maatschappijen hebben al aangekondigd dat bepaalde vluchten naar bepaalde Amerikaanse steden geannuleerd zijn. Dat geldt onder andere voor Emirates. Zij vliegen, tot nader order, niet meer op Boston, Chicago, Dallas-Fort Worth, Houston, Miami, Newark, Orlando, San Francisco en Seattle. New York, Washington DC en Los Angeles staan wel nog op de lijst van actieve bestemmingen in de VS.

Andere luchtvaartmaatschappijen die al aangekondigd hebben vluchten naar bepaalde Amerikaanse bestemmingen op te schorten, zijn Air India, Japan Airlines en ANA. De Japanse luchtvaartmaatschappij heeft besloten om de Boeing 777 voorlopig niet in te zetten op vluchten naar de VS. Die routes worden nu met een 787 gevlogen, al lukt dat niet voor alle bestemmingen. Die vluchten worden geannuleerd.